Прес-центр30 серпня 2017, 11:08

На Луганщині буде організовано навчання фахівців органів влади на місцях щодо ґендерної політики

На зустрічі директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук та голови Інформаційно-консультативного жіночого центру Олени Суслової обговорено питання організації семінару для відповідних фахівців.

Так, враховуючи плинність кадрів на місцях, учасники наради домовилися у рамках семінару розповісти спеціалістам положення ґендерної політики, приклади її практичної реалізації в інших областях України, намітили попередній склад та категорії учасників.

Елеонора Поліщук також розповіла про заплановані Департаментом заходи щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на Луганщині й попередження ґендерно обумовленого насильства.

Нагадаємо, що у серпні Департамент звернувся до Інформаційно-консультативного жіночого центру із пропозицією організації навчання фахівців органів місцевої влади та об’єднаних територіальних громад із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також основних положень Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Зазначена пропозиція була підтримана.