Прес-центр1 лютого 2017, 17:02

На Луганщині буде розпочато реалізацію програми міжнародної організації для громад

З 2014 року представництво Міжнародної організації з міграції реалізує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом, буде триватиме з січня 2017 року до липня 2018 року.

 

Основною метою проекту є задовільнення потреб переселенців у інтеграції і сприянні їх соціальної адаптації.

 

Завдання проекту – підтримка громад, що приймають ВПО та зменшення напруги в них, сприяння примиренню, зміцнення довіри та соціальної згуртованості в громадах на постконфліктних територіях.

 

У рамках програми оголошено конкурс для громад з метою покращення взаємодії між членами громад та переселенцями. Проект соціального згуртування впроваджуватиметься у 35 громадах 12 областей України, у тому числі і на Луганщині.

 

У кожній громаді представники Міжнародної організації з міграції проводитиме тренінги з розвитку, після чого буде реалізовуватися проект.

 

Детальна інформація щодо конкурсу знаходиться на офіційному веб-сайті Міжнародної організації з міграції: http://iom.org.ua/ua/konkurs-dlya-gromad-zacikavlenih-v-uchasti-u-proekt....