Прес-центр16 серпня 2018, 10:08

На Луганщині діють вісім мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства

Відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та представників МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

Вони обговорили питання забезпечення послуг, що надаються фахівцями мобільних бригад психосоціальної допомоги у громадах Луганщини.

Так, наразі в області з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки ЮНІСЕФ та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» працюють вісім мобільних бригад.

До їх складу входять кваліфіковані психологи та соціальні працівники, які надають допомогу жінкам, чоловікам, хлопчикам та дівчатам у випадках домашнього та ґендерно обумовленого насильства.

Мобільні бригади працюють у Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, а також у Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Під час наради розглянуто можливість проведення локальних фокус-груп та зустрічей у населених пунктах, де працюють мобільні бригади, задля розгляду подальшої стійкості їх роботи за підтримки місцевих органів влади. Проведення таких зустрічей заплановано у вересні-жовтні поточного року.

Ольга Лішик наголосила на важливості організації змістовного дозвілля населення для попередження та профілактики домашнього й ґендерно обумовленого насильства.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю для забезпечення спроможності мобільних бригад та збереження наявного кадрового потенціалу.