Прес-центр31 липня 2019, 16:07

На Луганщині для дітей та молоді відбувся традиційний військово-патріотичний вишкіл

У місті Кремінна на території туристичної бази «Зоря» відбувся військово-патріотичний вишкіл «Нащадки козацької слави». 

На таборування приїхали понад 40 учасників з різних міст та районів області. Не дивлячись на суто військову тематику, до вишкілу з радістю долучилось чимало дівчат.

Організатори підготували для дітей та молоді цікаву, змістовну та насичену програму: заняття з рукопашного бою, стрілецька підготовка (правила поводження зі зброєю, навички стрільби з пістолета, гвинтівки, автомату), метання гранати і холодної зброї, курс з тактичної медицини за стандартами НАТО.

Також відбулось орієнтування на місцевості (складання маршруту), маскування (визначення кольорового типу маскування, природні та світлові засоби маскування, методи стаціонарного та рухомого індивідуального маскування), штурмовий альпінізм та спортивні ігри та змагання.

Крім цього, кожного дня на юних мешканців табору чекали освітні й розважальні заходи: лекції за темами «Козацтво», «Визвольний рух України», «Сучасні герої», купання в басейні, веселі дискотеки, тематичні кінопокази, прогулянки на свіжому повітрі, дружні посиденьки біля ватри.

Організатори заходу – Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень  спільно з Луганським обласним осередком всеукраїнського дитячого патріотичного об’єднання «Майбутнє України».