Прес-центр19 червня 2017, 10:06

На Луганщині для учасників АТО зарезервовано понад 688 га землі

Головним управлінням та територіальними органами Держгеокадастру у Луганській області забезпечено першочерговий порядок розгляду звернень учасників АТО та сімей загиблих учасників АТО і виділення їм земельних ділянок.

Так, для цієї категорії громадян було зарезервовано 688,0334 га землі різного цільового призначення.

На початок червня до Головного управління Держгеокадастру у Луганській області подано 640 заяв від учасників антитерористичної операції на отримання земельних ділянок.

За результатами їх розгляду надано 474 дозволи на розроблення проектів землеустрою для відведення земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 837,8 га. Ділянки призначені переважно для ведення особистого селянського господарства

Згідно наказів щодо затвердження проектів землеустрою та надання у власність земельних ділянок 104 особи отримали 201,7 га.

Довідково: надання у власність земельних ділянок учасникам антитерористичної операції здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.