Прес-центр16 лютого 2022, 16:02

На Луганщині до розбудови громадянського суспільства долучились Мінреінтеграції та міжнародні донори

У Сєвєродонецьку у рамках виконання регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області на 2022 – 2026 роки відбулося засідання «круглого столу», метою якого стало посилення соціальної згуртованості завдяки впровадженню комплексу сучасних методів роботи з моніторингу, аналізу та розв’язання конфліктних ситуацій, а також апробації системи реагування на них, що працює на базі Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК).

Участь у засіданні взяли: директор директорату розбудови миру Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Степан Золотар, директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Альбіна Кушелева, членкиня координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації Ганна Борова.

«Залучення інформаційних та інтелектуальних інструментів для моніторингу та вирішення конфліктних ситуацій у сучасних громадах, коли значний обсяг влади та повноважень передані на місця є значним кроком уперед та дає можливість більш оперативно та повноцінно сприяти консолідації громад та розвитку громадянського суспільства» – відзначила Ганна Борова.

«Обласна влада зацікавлена у подібних аналітичних системах та сприятиме їхньому розвитку», – повідомила Альбіна Кушелева, підкреслюючи важливість розвитку інклюзивних механізмів на обласному рівні та рівні громад, які забезпечують зростання рівня доступності та прозорості діяльності влади та її відкритості для громадян.

Крім того, у ході обговорення презентовано Web-портал IncNet, що реалізує збір, фіксацію та систематизацію потреб людей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, перш за все, осіб з інвалідністю. Ще однією функцією цього порталу є фіксація пропозицій від благодійників та пошук отримачів допомоги, які відповідають цільовим групам благодійників. Також тут можна зареєструватися у якості волонтера.

Web-портал IncNet може виступати своєрідною «біржею благодійності» Луганщини, де кожен бажаючий може зареєструватися та отримати допомогу або допомогти.