Прес-центр14 травня 2020, 11:05

На Луганщині двоє жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України № 170 двоє жінок – жительок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

Серед них жителька смт Нижня Дуванка Сватівського району, яка народила та виховала 5 дітей, та жінка з міста Лисичанськ, яка є мамою 6 дітей.

Загалом протягом 2015-2020 років 79 жінкам, які проживають у Луганській області, присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Їм присвоєно зазначене почесне звання, виплачується одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Таким чином, у 2020 році ця сума становитиме 21020 гривень.

Нагадаємо, що жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку 5 і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, присвоюється почесне звання України «Мати-героїня».