Прес-центр3 грудня 2018, 15:12

На Луганщині електронними сервісами для подання податкової звітності скористалися понад 12 тисяч платників податків

За допомогою електронних сервісів для подання податкової звітності цьогоріч скористалися 12 тис. 267 платників податків (юридичних та фізичних осіб), від яких органами ДФС отримано 387,9 тис. документів податкової звітності.

Протягом року «Електронним кабінетом платника» скористалися 3 тис. 565 платників. Вони подали 52,3 тис. документів (817 юридичних осіб та 2748 фізичних).

Так, у жовтні 2018 року для подання звітності сервісом ДФС «Електронний кабінет платника» скористалися 2,1 тис. платників податків, що на 567 платників податків більше, ніж у січні поточного року.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України та наказу Міністерства фінансів України від 14.07.2017 р. № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету», з 1 січня 2018 року на базі існуючого електронного сервісу «Електронний кабінет платника» запроваджено інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет».

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ, а саме: працювати за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, входити до особистого кабінету за наявності ЕЦП будь-якого АЦСК, працювати безкоштовно та цілодобово (у т.ч. святкові та вихідні дні), економити час, отримувати інформацію в режимі он-лайн без відвідування ЦОП та багато іншого.