Прес-центр31 березня 2021, 17:03

На Луганщині формується система добровільної протипожежної охорони

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки до Сватівського району, де взяв участь у відкритті новоствореного посту пожежної охорони в селі Просторе.

«Завдяки громадянській позиції голови агропідприємства «УкрАгроСтар» Максима Васильєва було відкрито пост пожежної охорони. Дорога сюди веде - переважно ґрунтова, а до найближчої пожежної частини в Білокуракиному 32 кілометри. За підрахунками фахівців, у випадку виникнення надзвичайної ситуації пожежна техніка добралася до місця тільки через годину та двадцять хвилин. Тому я вітаю всіх жителів громади з відкриттям вкрай необхідного для захисту безпеки об’єкта».

Новостворена МПО дозволить оперативно реагувати на будь-яку надзвичайну подію, адже її працівники у взаємодії з Головним управлінням ДСНС Луганщини першими мають прибути до місця ймовірної пожежі чи іншої НС. Це надважливо для захисту мешканців навколишніх сіл (а таких населених пунктів – п’ять), а також збереження лісових насаджень.

Пост пожежної охорони розміщено у будівлі, яка до цього не експлуатувалася декілька десятків років. Проте зараз завдяки меценатській участі підприємця зроблено капітальний ремонт – як зовнішній, так і внутрішній. Тут тепер є теплий бокс для пожежного транспорту, диспетчерська, кімнати для персоналу, санвузол, підсобні приміщення. Працюватимуть в місцевій пожежній охороні співробітники агрофірми, які здобули необхідні знання й навички з пожежної справи. 

Начальник ГУ ДСНС України у Луганській області Михайло Пшик наголосив: «Ми дуже цінуємо внесок добровільних помічників пожежних у справу захисту від надзвичайних ситуацій. В подальшому плануємо залучати до співробітництва в місцевій пожежній охороні також волонтерів. Маємо надію, що створення такої ланки у самій глибинці підвищить надійність пожежної безпеки у цьому районі».