Прес-центр18 липня 2018, 12:07

На Луганщині колишній бранець терористів надав СБУ свідчення про знущання в катівнях так званої «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, продовжують фіксувати свідчення українських бранців, незаконно ув`язнених терористами.

До української спецслужби звернувся луганчанин, якого майже два місяці бойовики утримували в підвалах так званого «МГБ ЛНР». Правоохоронці встановили, що чоловік був затриманий у квітні 2018 року у середмісті Луганська учасниками незаконних збройних формувань. Застосовуючи до бранця заходи психологічного та фізичного тиску, терористи змушували його зізнатися у нібито зв`язках з українськими правоохоронними органами.

Не отримавши «зізнань», бойовики відвезли заручника до лінії розмежування та, погрожуючи довічним ув`язненням, заборонили в’їзд до ОРДЛО та РФ до 2023 року.

Наразі колишній в’язень терористів перебуває на підконтрольній українській владі території Луганської області.

СБУ в черговий раз застерігає громадян під час перебування на тимчасово окупованій території бути обережними та не привертати увагу бойовиків, щоб не потрапити до їхніх катівень. Аби відзвітувати перед російськими кураторами у знешкодженні чергових міфічних українських ДРГ, терористи готові вибивати з людей «зізнання» будь-якою ціною.

Лише з початку цього року шестеро колишніх заручників терористів надали Службі безпеки України свідчення про фізичні тортури й моральні знущання, пережиті в катівнях російсько-терористичних угруповань.

За інформацією 3 управління

ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях