Прес-центр11 вересня 2017, 15:09

На Луганщині на третину зросло розкриття корупційних злочинів

Як вже повідомлялося раніше, Прокуратурою Луганської області спільно з Головним управлінням Національної поліції в області, Управлінням СБУ в області, Головним управлінням ДФС в області проаналізовано стан протидії злочинності за 7 місяців 2017 року.

Так, протягом зазначеного періоду зменшилась кількість зафіксованих злочинів проти громадської безпеки з 797 до 711 випадків (або –10,8 %).

На третину менше обліковано фактів правил порушень правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту з 281 випадку до 191.

Порівняно з аналогічним періодом 2016 року на третину зросла результативність розслідування кримінальних проваджень про корупційні правопорушення: направлено до суду 72 обвинувальних акти проти 54.

Три чверті актів (54) направлено у кримінальних провадженнях слідчих поліції, 10 – слідчих підрозділів прокуратури, 8 – військової прокуратури. Половину від розкритих корупційних правопорушень складають факти привласнення, розтрати та заволодіння майном, а також зловживання владою чи службовим становищем. До суду направлено обвинувальні акти за 39 правопорушень цієї категорії, майже половина з яких – у бюджетній сфері.

Впродовж 2017 року до суду направлено три обвинувальних актів вказаної категорії у земельній сфері.

Також до суду направлено один обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно членів організованої злочинної групи з корупційними зв’язками, що вчиняли злочини у сфері паливно-енергетичного комплексу.

Із 77 осіб, щодо яких направлено до суду обвинувальні акти, 10 – посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, 3 – державні службовці, 2 – працівники органи поліції. Також, упродовж року притягнуто до кримінальної відповідальності двох службових осіб Збройних Сил України та одного посадовця державної прикордонної служби.

Завдяки вжитим заходам покращено стан відшкодування збитків у кримінальних корупційних провадженнях (встановлено збитки у сумі 4,8 млн грн, у тому числі інтересам держави в сумі 3,8 млн грн). Всього відшкодовано збитків на суму 2,8 млн грн, або 58,3 %, в інтересах держави – 2,7 млн грн, або 71,1 %.