Прес-центр20 березня 2017, 14:03

На Луганщині нагородили понад 100 учасників обласних художніх конкурсів

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбулась урочиста церемонія нагородження переможців обласних конкурсів художньої творчості серед учнів та викладачів художніх шкіл і шкіл мистецтв Луганської області.

 

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук, вихованці шкіл естетичного виховання та поціновувачі художнього мистецтва області.

 

Урочистості відбулись у рамках виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016-2018 роки.

 

Організатори заходу – управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та комунальна установа «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва».

 

Понад 100 переможців обласних конкурсів художньої творчості отримали нагороди, а персональними подяками вручені викладачам, які підготували переможців.

 

До уваги учасників та гостей заходу представлено виставку з 83 творчих робіт переможців обласних художніх конкурсів.

 

Протягом 2016-2017 навчального року в Луганської області відбулося 9 художніх творчих конкурсів серед учнів та викладачів шкіл естетичного виховання, а саме: обласний пленер-виставка молодих художників «Мальовнича Луганщина»; обласний конкурс творчих робіт зі скульптури на тему «Гавань натхнення»; обласний конкурс художньої творчості на тему «Любіть Україну, як сонце любіть…» за творами В.Сосюри; обласна виставка-конкурс художньої творчості викладачів на тему «Натюрморт» та інші.

 

У конкурсах взяли участь 398 учнів та 48 викладачів з 20 шкіл естетичного виховання. Цього року у своїх роботах учасники продемонстрували майстерність, розвинені навички та невпинний пошук творчих ідей.

 

10 переможців обласного етапу взяли участь у заключному етапі XVI Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Ідея Соборності України» у Києві, три з яких визнано лауреатами.

 

Конкурс присвячено пам’яті Тараса Шевченка – людини, творчість якої є визначною для нашого народу та відомої на весь світ.