Прес-центр21 березня 2019, 17:03

На Луганщині накладено штрафів за неоформлених працівників на 4,8 млн гривень

Протягом трьох місяців поточного року інспекторами Головного управління Держпраці у Луганській області проведено 67 інспекційних відвідувань з питань легалізації зайнятості, за результатами яких виявлено 36 працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Відповідно до статті 265 КЗпП України, за одного виявленого неоформленого працівника на роботодавця накладаються фінансові санкції у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Упродовж відповідного періоду винесені рішення про накладення штрафів за неоформлених працівників у сумі 4,815 млн гривень.

Крім того, трапляються випадки, коли роботодавці перешкоджають проведенню інспектування з питань оформлення працівників, що тягне за собою накладення фінансових санкцій у розмірі 100 мінімальних заробітних плат.

За вказаний період за відповідне порушення на 3 суб’єкта господарювання накладено штрафів у сумі 1,252 млн гривень.

Нагадуємо, що інспекційним відвідуванням передувала широка інформаційно-роз’яснювальна робота, як на семінарах і зустрічах, так і через ЗМІ. Всім підприємцям, в тому числі і тим, де за звітами вбачалися ознаки тіньової зайнятості, рекомендувалося привести трудові відносини у відповідність до законодавства в добровільному порядку.