Прес-центр25 вересня 2017, 11:09

На Луганщині навчають проектному менеджменту у соціальній сфері

До першого тренінгу із проектного менеджменту долучились фахівці соціальних установ з міст Сєвєродонецьк, Рубіжне та Лисичанськ, а також Кремінського та Попаснянського районів.

Зокрема, це працівники міських і районних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів реабілітації дітей-інвалідів, будинків-інтернатів, а також обласних соціальних установ, зокрема,  Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги та Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді.

Ініціатором виступив Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Під час семінару учасники ознайомилися з основними перспективами реформування соціальної сфери, з необхідністю впровадження якісних соціальних послуг для населення в містах і районах області, а також в об'єднаних територіальних громадах.

Крім цього, вони дізналися про актуальні та перспективні напрями надання соціальних послуг вразливим категоріям громадян, сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, про попередження насильства в сім'ї, ґендерно обумовленого насильства, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла про досвід закупівлі соціальних послуг та участі в конкурсі проектів. Вона зазначила, що в нинішніх умовах дуже важливо вміти залучати додаткові кошти для реалізації проектів та ініціатив. Саме з цією метою Департаментом набуто домовленостей із відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» щодо навчання фахівців соціальної сфери основам проектного менеджменту.

Аналогічні семінари проводитимуться  в Біловодському та Новопсковському районах із залученням фахівців соціальної сфери з усіх міст і районів області.