Прес-центр5 грудня 2017, 12:12

На Луганщині обговорили раннє втручання та проблемні питання соціальної реабілітації

Зазначені теми були підняти під час роботи «круглого столу», який відбувся у місті Кремінна за підтримки ЮНІСЕФ.

Учасники засідання також розглянули питання соціального захисту осіб з інвалідністю та їх соціалізацію в умовах децентралізації, реабілітацію дітей, проблеми охорони здоров’я, освіти та інші актуальні питання.

Зазначено, що в області щороку збільшується кількість осіб з інвалідністю та дітей, які потребують реабілітаційних послуг.

Окрім того, поява нових категорій дітей, які потребують негайного втручання та надання їм комплексу реабілітаційних послуг зумовлює необхідність впровадження в області послуги раннього втручання. Сьогодні вона надається в трьох центрах соціальної реабілітації області.

Наразі в Луганській області перебувають на обліку управлінь соціального захисту населення 26,5 тисяч осіб з інвалідністю, із яких близько 2 тисяч – діти.

Під час обговорення визначено основні пріоритети роботи на 2018 рік.

Участь у засіданні взяли представники закладів, організацій та центрів області, які займаються питаннями соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, експерт ЮНІСЕФ Фатіма Яндієва.