Прес-центр22 листопада 2018, 14:11

На Луганщині опрацьовано майже сім тисяч проектів землеустрою з інших областей

З початку поточного року фахівці структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Луганській області направили на погодження до інших областей 1 852 проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки. З них 968 проектів (52 %) надійшло від землевпорядних організацій в онлайн-режимі через електронний портал e.land.gov.ua.

На сьогодні спеціалісти опрацювали 1 822 проекти (98 %), ще 30 примірників землевпорядної документації перебувають на розгляді експертів.

З інших областей на розгляд експертів землевпорядної служби Луганської області надійшло 6 946 проектів землеустрою. Фахівці вже опрацювали 6 918 робіт (99 %), з яких 4 441 проект (64 %) отримав позитивний висновок.

Через суттєві зауваження не отримали погодження 2 477 проектів землеустрою (36 %). Ще 28 проектів перебувають на розгляді.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» затверджено тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Розгляд, погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.

За матеріалами Кабінету Міністрів України