Прес-центр20 квітня 2021, 15:04

На Луганщині організовані командно-штабні навчання щодо ліквідації пожеж

В облдержадміністрації 20 квітня проведено командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

«Під час заходу ми відпрацювали дії органів управління та сил місцевої ланки територіальної підсистеми при ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в природній екосистемі», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Командно-штабні навчання організовані відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2021 рік.

Як наголосив Олексій Смирнов, цей захід є складовою системи навчальних заходів, які проводитимуться й надалі, а саме, практичного відпрацювання дій всіх сил і засобів при пожежах.

Це, зокрема, ДСНС, територіальні органи цивільного захисту, медичні установи, Національна поліція тощо.

«Тобто, взяли участь всі служби, які залучаються до гасіння пожеж. Важливо, наскільки злагоджено вони діятимуть при реальній загрозі. Нам необхідно було відпрацювати помилки, припущені минулоріч. Мова йшла про координацію дій служб на місцях в режимі реального часу. Ми заслухали всіх керівників та посадових осіб, обов’язки яких пов’язані з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, щодо їх дій при її виникненні. Почули зауваження спеціалістів. На практиці питати поради буде ніколи – необхідно приймати рішення», – акцентував перший заступник голови облдержадміністрації, спілкуючись із журналістами.

Загалом під час навчань учасниками відпрацьовані навчальні питання за чотирма можливими сценаріями. Це був перший етап підготовки.

Наприкінці квітня відбудуться спеціальні навчання з практичного відпрацювання питань, що обговорювалися сьогодні.