Прес-центр10 травня 2019, 12:05

На Луганщині перебуває багатонаціональна група військових спостерігачів

Під час відвідування Луганщини багатонаціональна група військових спостерігачів на чолі з представником Канади зустрілася із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком сьогодні, 10 травня, у Сєвєродонецьку.

До складу групи також включені представники Королівства Данії, Королівства Нідерландів та Королівства Норвегії. Нею проводяться спостережувані заходи у визначеному спостерігачами згідно з регіональними заходами Віденського документу ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки.

Зокрема, це моніторинг військово-політичної ситуації у центральному, східному та південно-східному регіонах України для подальшого інформування про неї держав-учасниць ОБСЄ.

Юрій Клименко подякував Урядам цих країн за усебічну підтримку України в складні для неї часи та плідну співпрацю.

Також він надав гостям інформацію щодо поточної ситуації на території Луганщини. Він повідомив, що за період агресії з боку РФ загинули 246 мирних жителів, близько 570 отримали поранення. Зруйновано майже вісім тисяч об’єктів різної форми власності.

Відносно енергетичної складової заступник голови облдержадміністрації розповів про ситуацію навколо Луганської ТЕС у місті Щастя, будівництво електропідстанції у Кремінній та вплив зазначених факторів на роботу промислових підприємств області.

Крім того, багатонаціональну групу військових спостерігачів турбувала ситуація стосовно внутрішньо переміщених осіб та інформаційного впливу з боку РФ.

Протягом  зустрічі розглянута й низка інших питань.

До складу групи увійшли інспектори Франсуа Касо, Патрік Вудс, Джозеф Маккін  (усі – громадяни Канади), Міхаєль Ріканек (громадянин Королівства Норвегія), Алекс Манаєнков (громадянин Королівства Данія) та Джерон Саат (громадянин Королівства Нідерланди).

На території України група перебуває з 3 по 17 травня.