Прес-центр10 квітня 2020, 11:04

На Луганщині перераховано пенсії 40 тисячам осіб

Органами Пенсійного фонду України Луганської області автоматизованим способом з 1 квітня 2020 року проведено перерахунок пенсії 40 тисячам осіб, яким виповнилось 80 років і більше. Середній розмір підвищення склав 511,75 гривень.

Доплати по зазначеному перерахунку пенсіонери з датами виплати з 4 по 7 квітня отримають їх найближчим часом, а пенсіонери з датами виплати після 8 квітня – разом з пенсією.

Перерахунок особам, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» проведено 543 особам. Середній розмір підвищення пенсії склав 500 гривень. Доплату по зазначеному перерахунку вони отримають разом з пенсією.

Слід зазначити, що компенсаційна виплата в розмірі 500 гривень передбачена особам, яким виповнилось 80 років і більше, за умови, що у них щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік (тобто не перевищує 9205,19 гривень).

Щомісячна компенсаційна виплата після 1 квітня 2020 року встановлюється і виплачується особам з дати досягнення ними зазначеного віку.

У разі, коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги і так далі (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням страхового стажу (25 років у чоловіків та 20 років у жінок), не досягає 2 600 гривень, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Тобто, особам, яким виповнилось 80 років і більше, за наявності страхового стажу 25 років у чоловіків та 20 років у жінок, та в яких розмір пенсії не досягає 2600 гривень, встановлюється доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру 2600 гривень.

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області