Прес-центр21 червня 2018, 17:06

На Луганщині пересувні лабораторії розпочали перевірку ваги вантажівок

Це стало можливим з облаштуванням на території області спеціальних майданчиків для перевірки ваги вантажівок.

Майданчики побудовано поблизу Сватового, Кремінної та Сєвєродонецька.

Пересувні габаритно-вагові комплекси є ефективним методом контролю за дотриманням автомобільними перевізниками вагових обмежень транспортних засобів.

Нагадаємо, що ключі від двох таких комплексів для Управління Укртрансбезпеки у Луганській області декілька місяців тому передав голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, перебуваючи в Сєвєродонецьку.

Ще два пересувних габаритно-вагових комплекси придбано за рахунок коштів обласного бюджету в рамках виконання Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки.

Одна така машина коштує приблизно 1,4 млн гривень.

Мобільні габаритно-вагові комплекси – це легкові мікроавтобуси, оснащені сучасною лабораторією, яка спроможна здійснювати вимірювання габаритних і вагових параметрів транспортних засобів з миттєвою видачею акта зважування, що є доказовою базою для встановлення факту порушення відповідних обмежень.

Сучасне обладнання контролюватиме дотримання правил перевезення вантажів та дасть змогу убезпечити дороги області від передчасного руйнування.

Слід зазначити, що раніше на підконтрольній території області габаритно-вагове обладнання було відсутнє.

Нове обладнання посилює контроль над дотриманням правил перевезення вантажів, що сприятиме суттєвому поповненню державної скарбниці, а дороги Луганщини будуть надійно убезпеченні від передчасного руйнування.