Прес-центр16 лютого 2021, 11:02

На Луганщині перевірили суб’єкти господарювання, які надають послуги особам похилого віку та особам з інвалідністю

15 лютого під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулося заключне засідання Урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі, що сталася 21 січня 2021 р. м. Харкові. В режимі онлайн до заходу долучився голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

За словами Олексія Черниша, харківська трагедія не є виключенням, така ситуація могла і може виникнути в будь-якій області, тому потрібно вивчити всі причини і наслідки.

На засіданні підвели підсумки та обговорили результати виконання доручень, а саме проведених перевірок в областях щодо виявлення незареєстрованих суб’єктів господарювання, які надають послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та вжиті заходи. За цим напрямом всі адміністрації працювали відповідним чином.

В Луганській області були створені спільні комісії, які провели роботу щодо виявлення закладів для осіб похилого віку, яких немає в Реєстрі, встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей, інших верств населення та перевірки умов проживання та перебування людей похилого віку в цих закладах.

«Так, в Луганській області є проблемні, але не критичні заклади. Також є заклади, в яких є порушення правил пожежної безпеки. Зараз вжито всіх необхідних заходів, триває робота над усуненням порушень. Відповідні перевірки проводитимуться представниками контролюючих органів і далі. Це питання тримаю на особистому контролі», – зазначив Сергій Гайдай.

За інформацією Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації станом на 15.02.2021 в області налічується 13 об’єктів, в яких мешкає загалом 151 особа, з них 119 осіб похилого віку.

Зазначимо, до 18 лютого Мінрегіон підготує звіт, у якому будуть представлені підсумки розслідування, результати перевірок та пропозиції щодо вдосконалення ринку соціальних послуг.