Прес-центр7 квітня 2021, 17:04

На Луганщині перевіряють об’єкти можливої незаконної реалізації паливно-мастильних матеріалів

Перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова робочої групи Олексій Смирнов провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

Він, зокрема, окреслив напрями співпраці представників контролюючих та правоохоронних органів стосовно протидії нелегальному обігу пального.

Також обговорено план спільних дій під час проведення заходів державного нагляду.

Слід зазначити, що згідно з дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 9 березня 2021 року, робочою групою здійснено заходи щодо перевірки шести об’єктів роздрібної торгівлі пальним та інших автозаправних станцій блочного, контейнерного та модульного типів, які визначені Нафтогазовою Асоціацією України.

За результатами встановлено наявність ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним, проте виявлені порушення, за якими складено два протоколи за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) та видано чотири приписи.

Як зазначив Олексій Смирнов, питання подальшої роботи і виявлення нелегальних АЗС на території області перебуває на постійному контролі обласної влади. Вже напрацьовані механізми подальшої діяльності щодо перевірки суб’єктів господарювання, які вже мають ліцензії на реалізацію пального.

Під час засідання поінформовано, що з початку року перевірено 176 об’єктів торгівлі та місць зберігання пального, де виявлено 1101 порушення, складено 44 протоколи та видано 30 приписів.

Згідно з інтерактивною картою нелегальних АЗС, на цей час на території Луганської області відсутні об’єкти можливої незаконної реалізації паливно-мастильних матеріалів.

Олексій Смирнов доручив відповідно до компетенцій та повноважень продовжити проведення спільних заходів з виявлення фактів нелегальної торгівлі пальним, зберігання та виготовлення нафтопродуктів.