Прес-центр17 травня 2019, 16:05

На Луганщині підбили підсумки 2018 року у спортивній сфері

Переможців відзначили під час урочистостей у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Так, у номінації «Краща обласна Федерація року з олімпійських видів спорту» здобула перемогу Федерація волейболу Луганської області.

Кращою обласною Федерацією 2018 року з неолімпійських видів спорту стала Федерація кікбоксингу ВАКО.

Кращим тренером 2018 року з олімпійських видів спорту за підсумками минулого року визнано майстера спорту України, тренера-викладача з важкої атлетики Луганської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Марію Селіванову.

А кращого тренера 2018 року з неолімпійських видів спорту – майстра спорту України, тренера-викладача Сватівської ДЮСШ з годзю-рю карате Олександра Батракова.

Майстер спорту України, триразовий чемпіон України 2018 року з спортивної гімнастики Едуард Єрмаков переміг у номінації «Кращий спортсмен року з олімпійських видів спорту».

Переможцем у номінації «Кращий спортсмен 2018 року з неолімпійських видів спорту» став Денис Лєвін. Оскільки Денис зараз бере участь у чемпіонаті України, який є відбірковим для участі у складі національної збірної команди у чемпіонаті Європи з підводного спорту, нагороду вручили його трениру, директору Сєвєродонецької дитячо-юнацької спортивної школи водних видів спорту «Садко» Олександру Ханювченко.

Потім були відзначені найкращі спортивні школи.

Так, номінацію «Краща міська дитячо-юнацька спортивна школа 2018 року» віддали КДЮСШ №2 міста Сєвєродонецьк, а номінацію «Краща районна дитячо-юнацька спортивна школа 2018 року» – Старобільська ДЮСШ.

Також були відзначені відкриття року в галузі спорту.

В номінації перемогла Крістіна Лєонєнко. Вона член збірної команди України, чемпіонка світу з класичного жиму лежачи серед дівчат, чемпіонка Європи з класичного триборства, чемпіонка Європи з класичного жиму лежачи.

У номінації «Сильні духом» відзначили Наталію Олейник – срібну призерку чемпіонатів Європи та світу 2018 року з пауерліфтингу.

Наступна номінація «Кращий спортивний район року». За підсумками роботи 2018 року найкращим спортивним районом визнано Старобільський, а «Найкращим спортивним містом 2018 року» – Сєвєродонецьк.

Кращим організатором спортивно-масової роботи серед районів був визнаний Старобільський район, а «Кращий організатор спортивно-масової роботи серед міст» - Лисичанськ.