Прес-центр6 лютого 2017, 10:02

На Луганщині підбили підсумки роботи органів пенсійного Фонду у 2016 році

У місті Кремінна відбулося виїзне засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, присвячене результатам роботи органів Фонду у минулому році.

У роботі колегії взяли участь перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, керівники структурних підрозділів і підпорядкованих управлінь Фонду області та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук .

На порядку денному розглядалися також актуальні питання розвитку пенсійної системи та впровадження нововведень пенсійної реформи.

Ольга Шарунова зазначила, що в 2016 році основні завдання, спрямовані на забезпечення стабільного функціонування пенсійної системи, виконані: план надходжень власних коштів забезпечено на 104,9 %, у результаті активної співпраці з органами державної фіскальної служби, інспекції праці легалізовано 2008 робочих місць, в бюджет додатково надійшло ЄСВ на суму 441,0 тис. грн, 8,7 млрд грн направлено на фінансування пенсійних виплат.

Крим того, йшлося про співпрацю з територіальними громадами щодо створення віддалених робочих місць для прийому громадян з питань пенсійного забезпечення.

Наприкінці засідання Микола Шамбір схвально оцінив роботу органів Пенсійного фонду області в 2016 році та окреслив подальші кроки реформування пенсійної системи, покращення умов обслуговування громадян, втілення ефективних технологій адміністрування пенсійної системи.

Особливу увагу він приділив легалізації заробітної плати, адже цей напрям роботи повинен захистити, в першу чергу, права громадян на пенсійне забезпечення.