Прес-центр14 грудня 2016, 10:12

На Луганщині починається реалізація новорічних різдвяних ялинок

На базі Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася нарада за участю керівників його структурних підрозділів.

Своїм баченням проблем та перспектив розвитку галузі поділився тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління – заступник начальника управління Олексій Латинін, який охарактеризував стан справ в лісовому господарстві як задовільний.

Він зазначив, що традиційно середина грудня для лісників – один з відповідальних періодів діяльності, бо йде підготовка до новорічних свят.  Працівники лісового господарства Луганщини почали заздалегідь готуватися до ялинкової кампанії 2016-2017 років.

Так, реалізація ялинкової продукції на підприємствах вже почалася. В цьому році вже підготовлено близько 30000 одиниць ялинок. Ціни залишаться доступними для населення, і залежно від розміру та якості, складуть від 60 грн за лісову новорічну красуню.

Разом з тим, величезна увага приділяється охороні хвойних насаджень від незаконних рубок. Працівниками Державної лісової охорони спільно зі співробітниками Національної поліції та Державної екологічної інспекції України в Луганській області проводяться патрулювання для виключення незаконної вирубки, а в деяких господарствах області організовано цілодобове спостереження через веб-камери в режимі онлайн.

Також для інформування населення та оперативного реагування щодо реалізації та походження новорічних ялинок працює телефон «гарячої лінії» обласного управління: 050-966-84-95.