Прес-центр12 листопада 2018, 14:11

На Луганщині понад 2000 громадян замовили витяг з Державного земельного кадастру online

Так, в області опрацьовано 2702 та надано 2605 витягів, заявки на які сформовані в електронному вигляді через Публічну кадастрову карту. Найбільше заявок в електронному вигляді сформовано у Сватівському (522 заяв), Станично-Луганському (384 заяв) Старобільському (301 заяв) районів.

Отримати витяг громадяни можуть у найближчому Центрі надання адміністративних послуг, який обирали самі при замовленні. Вартість цієї  послуги з початку року  становить 88,10 гривень. Всі отримані кошти спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України.

Так, відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр» витяг про будь-яку земельну ділянку на території України може отримати будь-який громадянин або юридична особа за умови їх ідентифікації.

Слід звернути увагу, що в разі звернення громадян або юридичних осіб, які не є власниками або користувачами земельної ділянки, інформацію про яку вони бажають отримати з Державного земельного кадастру, витяг надається без персональних даних власника або користувача цієї ділянки.