Прес-центр3 липня 2018, 15:07

На Луганщині поширюється надання послуг через портал I-GOV, – брифінг

Про надання державних послуг в електронному вигляді через портал I-GOV на брифінгу для ЗМІ розповів заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації Костянтин Мєшков. 

Він відзначив, що для досягнення європейських стандартів якості послуг, відкритості та прозорості діяльності органів державної влади та в рамках реалізації «Концепції розвитку системи електронних послуг в Україні на 2017-2018 роки» вищеназваним структурним підрозділом було ініційовано впровадження системи електронного документообігу на платформі «I-GOV».

Так, у лютому поточного року головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та громадською організацією «Айгов» щодо створення системи електронного урядування та електронної демократії в нашій області.

У травні успішно завершився етап тестування системи I-GOV в рамках пілотного проекту на базі Кремінської районної державної адміністрації. Також у подальшому планується долучити інші райони та міста обласного значення до внесення заяв типу GREENFIELD, BROWNFIELD та інвестиційних пропозицій через електронну платформу I-GOV.

Наразі в області підключені послуги про внесення заяв про наявні вільну земельну ділянку (типу GREENFIELD), вільну виробничу площу (типу BROWNFIELD), про інвестиційну пропозицію.

Також цей перелік може доповнюватися шляхом внесення змін до Меморандуму або підписанням додаткових угод до Меморандуму.

Серед переваг внесення електронних заяв цілодобова доступність, отримання заявником листів на зазначений e-mail з інформацією про стан заяви, авторизація на порталі  за допомогою електронного цифрового підпису за кілька хвилин, прозорість процедури тощо.

Костянтин Мєшков наголосив, що проект надання державних послуг в електронному вигляді має активну підтримку. За його словами, це ще один крок на шляху до електронного врядування, тому по мірі надходження пропозицій по впровадженню електронних послуг їх перелік доповнюватиметься. 

Загалом в Україні на цьому порталі державних послуг вже реалізовано більше 400 послуг в електронній формі. Проект реалізовано волонтерами та підтримується органами влади – Адміністрацією Президента, Кабінетом Міністрів України тощо.