Прес-центр27 вересня 2021, 17:09

На Луганщині працюватиме обласна мобільна служба соціально-психологічної допомоги

Основними функціями служби є: психологічна підтримка у кризовій ситуації особам чи родинам, які належать до вразливих груп населення, та опинилися у складних життєвих умовах; врегулювання конфліктів; надання допомоги з влаштування до притулку; проведення інформаційно-роз’яснювальної та просвітницької роботи тощо.

Презентація відбулася сьогодні, 27 вересня, у Сєвєродонецьку. Автомобіль розраховано на шість місць. Комплектація відбувалася під замовлення. Автомобіль отримано за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Мікроавтобус повністю оснащений всім необхідним. Тут є акумулятор, трансформатор, стільці, інтерактивна дошка, ноутбук, проектор, намет, дитячі крісла для безпеки, медичне обладнання тощо.

По-перше, транспорт передбачає перевезення сім'ї у разі потреби, а по-друге, це навчальний клас, який можна розгорнути будь-де.

Для проєкту соціальні працівники пройшли спеціальне навчання.

Зараз транспорт проходить процедуру оформлення, найближчим часом розпочне роботу.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук також повідомила, що готується ще один проект. Це чотири автобуси, які будуть призначені для обслуговування одиноких престарілих громадян та людей з інвалідністю у віддалених населених пунктах області. Транспорт отримають чотири громади: Попасна, Лисичанськ, Троїцьке, Білокуракине.