Прес-центр27 листопада 2017, 15:11

На Луганщині правоохоронці вилучили у громадянина РФ гранатомет

Співробітники Сватівського відділу поліції спільно зі співробітниками СБУ, у ході проведення оперативно-профілактичних заходів, у 57-річного іноземця, який, як з’ясувалося, перебуває на території України без відповідних дозвільних документів, вилучили гранатомет.
Правоохоронці отримали інформацію про те, що громадянин сусідньої держави за місцем свого тимчасового мешкання може зберігати зброю.
В ході перевірки даної інформації, поліцейські встановили, що громадянин РФ мешкає у м. Сватове у будинку своєї померлої матері та на території України знаходиться нелегально. Під час огляду домоволодіння, у одній з господарчих споруд, правоохоронці виявили та вилучили схований у мішок гранатомет "РПГ-22".
Вилучене направлено на дослідження. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами», в рамках якого слідчим доведеться з’ясувати звідки в чоловіка гранатомет та навіщо він його зберігав.
Матеріали відносно чоловіка також були направлені до Сватівського районного відділу державної міграційної служби, де за результатом перевірки відносно громадянина РФ складено адміністративний протокол за ст. 203 КупАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України», повідомляє Сватівський відділ поліції