Прес-центр20 травня 2019, 17:05

На Луганщині представили е-врядування та електронну демократію

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Впровадження елементів е-демократії та е-врядування у Луганській області».

Захід організували для представників територіальних громад та органів виконавчої влади.

Спікерами заходу виступили радник Міністра інфраструктури України та експерт з питань електронного управління в Україні Яніка Мерило, директор з впровадження Helsi.me Євген Донець та директор з розвитку dr.eleks Інна Шимків.

«Онлайн середовище має значні переваги щодо сприяння ефективного спілкування влади та громадян, обговорення важливих питань. Сьогодні сучасні інформаційно-комунікаційні технології стрімко розвиваються в Україні. Це електронна медицина, контакт-центри, адміністративні послуги, онлайн трансляція та багато іншого, – зазначив під час засідання Геннадій Іваненко. – Цей захід є дуже актуальним та важливим для Луганської області. Оскільки є одним із стратегічних напрямів інноваційного розвитку регіону. Вважаю, що спікери підкажуть як правильно створити механізми, які надавали б можливість представникам громад та виконавчих органів влади створити та запровадити інструменти е-демократії та е-урядування».

Яніка Мерило ознайомила присутніх з найкращими практиками впровадження електронного врядування на прикладі міста Дніпро, медичних інформаційних систем таких як dr.eleks та Helsi.me.

Також на заході представили напрями роботи міжнародних партнерів щодо електронного управління та електронної демократії в Луганській області.

Організаторами засідання виступили Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх відносин та радник Міністра інфраструктури України та експертка з питань електронного управління в Україні Яніка Мерило за підтримки Програми ПРООН з відновлення та розбудови миру.