Прес-центр8 грудня 2021, 16:12

На Луганщині презентували гендерний паспорт регіону

Заступник голови облдержадмінстрації Катерина Безгинська провела засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Головною подією заходу стала презентація гендерного паспорту Луганської області, яку представили директор Луганського обласного відділення МБО «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» Людмила Харченко, радниця з питань соціального захисту польового офісу Агентства ООН у справах біженців у місті Сєвєродонецьку Олександра Литвиненко, проєктна спеціалістка БО «Благодійний фонд «Стабілізейшн суппорт сервісез» в Луганській області Яна Любимова, а також директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук.

Цей документ містить докладну аналітику основних факторів впливу на гендерну політику в Луганській області, а саме: демографію, економіку, рівень освіти і безробіття, інститут шлюбу тощо.

Найбільш показовою є ситуація щодо домашнього насильства. Згідно зі статистикою, у минулому році у органи правопорядку надійшло 4500 звернень, 54 – від дітей, 3551 – від жінок, 895 – від чоловіків.

Також Катерина Безгинська нагадала, що наразі в області триває кампанія «16 днів проти насильства», а також анонсувала брифінг для регіональних ЗМІ про її перебіг та результати.