Прес-центр9 жовтня 2018, 13:10

На Луганщині презентували інтерактивну карту об’єктів відновленої інфраструктури

Під час апаратної наради директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА Денис Денищенко презентував Інтерактивну карту інфраструктурних об’єктів відновлених за рахунок міжнародної технічної допомоги протягом 2015-2018 років за технічної підтримки міжнародної ініціативи Reach.

На початку виступу він наголосив, що прикладом застосування сучасних інновацій є інтерактивна карта, яка містить великий масив інформації щодо діяльності наших міжнародних партнерів.

Відтепер кожен, хто зацікавлений в роботі міжнародних організацій в Луганській області, може легко ознайомитися з цікавими проектам, реалізованими на Луганщині в декілька кліків і навіть переглянути фото об’єкту до та після робіт. Для цього необхідно підключитись до інтернету та перейти за посиланням: https://arcg.is/1W1X9m.

Протягом останніх років відбулась значна активізація співпраці з міжнародними партнерами в частині реалізації інфраструктурних проектів, налагоджена система взаємодії та обміну інформацією з представниками міжнародних організацій. Це створює передумови для поширення інформації не тільки серед органів влади, а й серед інших міжнародних партнерів та населення області.

Загалом карта має достатньо широкий спектр елементів, які й створюють систему її інтерактивного функціоналу. Кожна сфера має свої умовні позначення.

Однією з унікальних якостей карти є те, що крім самої карти, вона містить таблицю з повним переліком даних. ЇЇ можна легко інтегрувати у формат Excel й в подальшому працювати з нею.

Інтерактивність карти полягає в зручності її використання, а саме для зручної роботи з необхідними даними. Можна фільтрувати об’єкти за багатьма напрямами: сферою реалізації, районним підпорядкуванням, населеними пунктами; донорами; виконавцями; станом реалізації проекту; роком завершення проекту.

Зараз триває доопрацювання англійської версії карти, яка буде презентована нашим міжнародним партнерам.

Сергій Філь зазначив, що необхідно до бази інноваційного картографічного проекту внести об’єкти інфраструктури Луганщини, які будуються або відновлюються за рахунок обласного бюджету та ДФРР: «Кожен житель регіону матиме змогу дізнатись про реальний стан інфраструктури області».