Прес-центр8 липня 2019, 09:07

На Луганщині презентували результати дослідження ринку та професійної освіти, проведенні ПРООН

У Сєвєродонецьку експерти Програми ООН із відновлення та розбудови миру представили результати дослідження ринку праці та професійно-технічної освіти Луганської області.

У рамках проекту проведено опитування більше 230 роботодавців області (як керівників великих ринкоутворюючих підприємств, так і представників малого та середнього бізнесу) щодо затребуваних професій та якості професійного навчання.

За результатами прогнозування ринку праці Луганської області щорічна потреба у найближчі три роки в 13,5 тисяч працівників за 314 професіями. Найбільша потреба – майже дві тисячі працівників – визначена у трактористах-машиністах сільськогосподарського виробництва.

Цей спільний проект досліджень допоможе розробити методику вивчення потреб ринку праці, щоб у подальшому розвивати пріоритетні галузі регіону.

Результати досліджень будуть покладені в основу заходів з підтримки підприємництва, розвитку професійної освіти, підвищення рівня зайнятості населення та стримування трудової міграції з регіону.

Захід відбувся за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, Луганського обласного центру зайнятості та закладів професійно-технічної освіти області.