Прес-центр6 листопада 2017, 10:11

На Луганщині продовжує працювати проект «Реформа управління на Сході України»

Луганщину відвідали представники проекту «Реформа управління на Сході України», який виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

У рамках візиту в Департаменті економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено низку робочих зустрічейз представниками влади та неурядових установ Сєвєродонецька та Лисичанська. Також представники проекту відвідали центри надання адміністративних послуг цих міст.

Основні завдання, які заплановано реалізувати на Луганщині, стосуються створення у Лисичанську регіонального учбово-методичного центру для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг та сучасного центру адміністративних послуг у смт Станиця Луганська.

Друга фаза проектуреалізуєтьсяз 2013 року та направлена на сприяння органам місцевого самоврядування та державним установам у застосуванні інструментів та процедур для більш ефективного надання адміністративних і комунальних послуг й впровадження міжмуніципального співробітництва як інноваційного інструменту розвитку місцевого самоврядування в Україні. Проект реалізується на території Луганської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

За цей час 13 районних та міських центрів надання адміністративних послуг Луганщини отримали консультаційну підтримку та обладнання для покращання умов надання адміністративних послуг (міста Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також Білокуракинський, Біловодський, Кремінський, Марківський, Міловський, Новоайдарський, Новопсковський, Старобільський, Сватівський та Троїцький райони).

Директор Департаменту Сергій Медведчук зазначив, що облдержадміністрація готова і надалі співпрацювати з Проектом у напрямі реалізації його завдань та надавати всебічну допомогу.