Прес-центр31 травня 2017, 14:05

На Луганщині продовжується робота з викриття організаторів антиукраїнського «референдуму» 2014 року

У Луганській області Служба безпеки України продовжує роботу з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до організації та проведення у травні 2014 року сепаратистського «референдуму» щодо «державної самостійності «ЛНР».

30 травня цього року під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області скеровано до суду матеріали кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України відносно «голови Попаснянської виборчої комісії з проведення «референдуму». Співробітники СБ України встановили, що місцевий «активіст» брав безпосередню участь в організації заходу, а після його проведення забезпечив доставку «бюлетенів» до штабу терористів у Луганську. На мітингах та через ЗМІ він оголосив жителям Попаснянського району про створення так званої «ЛНР» і закликав до збройного опору українським військовим. 

Протягом 2016-2017 років слідчими СБУ та прокурорами регіональної прокуратури зібрано доказову базу та завершено досудове розслідування стосовно 29 посадовців органів влади та місцевого самоврядування, депутатів, представників місцевих осередків політичних партій, які сприяли вчиненню антидержавної акції та брали в ній активну участь.

Робота із виявлення активних учасників антиконституційної акції триватиме й надалі, аби ніхто з них не уникнув відповідальності за вчинений злочин.