Прес-центр31 cічня 2019, 16:01

На Луганщині продовжується впровадження проекту «Відповідальність починається із нас»

Проект «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі впроваджується у Станично-Луганському районі Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

У Станично-Луганському районі відібрані контактні особи з 13 населених пунктів району, які виявили бажання працювати у зазначеному проекті. Контактні особи проходять відповідне навчання і стануть громадськими посередниками, які зможуть надавати первинну підтримку постраждалим від насильства або потенційним жертвам: роз’яснити права, при необхідності перенаправити до районних служб, а також проводити інформаційну роботу в своїх громадах.

Також для них у смт Станиця Луганська відбувся тренінг-семінар на тему «Організація та способи проведення інформаційно-просвітницьких заходів із підвищення усвідомлення населення стосовно домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Контактні особи знайомилися з існуючими інструментами інформаційно-просвітницьких та адвокаційних акцій, вивчали міжнародний досвід та тематичні освітні матеріали щодо подолання стереотипів та формування «нульової» толерантності до насильства.

Також учасники виконували практичні завдання з планування та проведення інформаційно-просвітницьких заходів на зазначену тематику серед своїх громад.

Під час заходу контактні особи були забезпечені мобільними телефонами та сім-картами для надання консультацій мешканцям своїх населених пунктів.

У рамках подальшої реалізації проекту «Відповідальність починається із нас» у лютому-березні 2019 року разом з контактними особами заплановано проведення виїзних інформаційно-просвітницьких заходів з підвищення обізнаності населення стосовно домашнього насильства та насильства за ознакою статі у населених пунктах Станично-Луганського району.