Прес-центр19 вересня 2017, 12:09

На Луганщині проведено І етап Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

Під час його проведення виявлено 12 дітей, які станом на 1 вересня 2017 року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Одна з них – з релігійних переконань, чотири – через невиконання батьками обов’язків, сім разом з батьками виїхали за межі області.

Також протягом серпня-вересня поточного року було організовано проведення обстежень житло-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Їм та дітям з родин переселенців із тимчасово окупованих територій надана адресна допомога у підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону. Усього гуманітарну допомогу отримала 6671 дитина.

І етап Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» проведено службами у справах дітей спільно з відділами освіти та науки міськвиконкомів та райдержадміністрацій Луганської області.

Метою заходу було надання адресної допомоги дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону; виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов даного явища; запобігання дитячої бездоглядності і безпритульності.