Прес-центр13 травня 2021, 11:05

На Луганщині проведено моніторинг стану харчоблоків освітніх закладів

Під час засідання «круглого столу» в облдержадміністрації за темою «Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в ЗОШ Луганської області» розглянуто стан реалізації проєкту «School Food Generation».

Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко висвітлив напрями впровадження стандартів НАССР в освітніх установах.

Також обговорені попередні висновки проведених навчально-практичних заходів і моніторингу стану харчоблоків шкіл області в рамках проєкту.

Про це розповіли директор МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмила Чуркіна, керівник проєктної команди ВГО «ПОРУЧ» Дмитро Вітвіцький.

За підсумками визначені подальші дії щодо посилення спроможності державної політики на регіональному рівні з впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти.

Крім того, розглянуті інші актуальні питання освітньої галузі області.

Серед них: проведення ДПА та ЗНО-2021, оформлення додатків до документів про освіту, порядок ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, впровадження системи «Єдина школа», організації дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти, завершення навчального року, порядок видачі документів про освіту, реалізація державних освітніх субвенцій.

У нараді взяли участь керівники органів управління освітою районних державних адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, міських, селищних, сільських рад.