Прес-центр4 грудня 2017, 09:12

На Луганщині проведено обласний форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність»

У рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю в місті Сєвєродонецьк проведено обласний форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність» за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення.

Під час форуму було зауважено, що в  Луганській області перебувають на обліку управлінь соціального захисту населення 26,5 тисяч осіб з інвалідністю, із яких 12,6 тисяч – жінки.

Учасники обговорили низку питань, зокрема, щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, жінок, протезування, освіти тощо.

Наприкінці заходу визначено основні пріоритети роботи на 2018 рік та найбільш гострі проблемі, які потребують швидкого втручання.

Участь у форумі взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, позаштатний радник голови облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Микола Надулічний та представники Департаментів охорони здоров’я, освіти, Луганського обласного відділення фонду соціального страхування, Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, патрульної поліції Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного, міжнародних організацій.