Прес-центр5 грудня 2017, 10:12

На Луганщині пройшли обласні етапи міжнародних конкурсів

Зокрема, це – І–ІІІ етапи VIІI Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та ХVIІI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У жовтні–листопаді відбувся перший (шкільний) етап міжнародних конкурсів, у якому брали участь близько 18 тисяч учнів 3–11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів регіону.

У другому (міському/районному) етапі конкурсів (листопад 2017 року) змагались більше двох тисяч учнів та студентів вищих навчальних закладів.

У рамках конкурсів проводились мовно-літературні турніри «Таїна слова», «Наша мова калинова», «Образне слово Луганщини», вікторини «Знавці українського слова», «Мово рідна моя, не мовчи», засідання літературних гуртків під гаслом «Поезія – це завжди неповторність», зустрічі з цікавими людьми, влаштовувались книжкові виставки, літературні читання творів Тараса Шевченка.

Нещодавно у Сєвєродонецьку відбувся третій (обласний) етап зазначених конкурсів.

Так, 240 школярів та більше 100 студентів вищих навчальних закладів, а також вісім курсантів Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка змагались у Сєвєродонецькій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 14 та Старобільській спеціалізованій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 3.

Попереду заключний етап – найбільш масових мовно-літературних змагань талановитої молоді України. Він відбудеться у січні 2018 року.

Слід зазначити, що конкурси сприяють розвитку творчого потенціалу учнівської молоді Луганщини, заохоченню учнів і студентів до вивчення української мови, підвищенню рівня мовної та мовленнєвої компетентності.