Прес-центр28 квітня 2017, 16:04

На Луганщині пройшло командно-штабне навчання з гасіння лісових пожеж

28 квітня відбулося командно-штабне навчання органів управління, сил та засобів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України Луганській області з гасіння масштабних лісових пожеж.

За тактичним задумом внаслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючих в лісовому масиві Гречишкінського лісництва виникла пожежа. Черговий Гречишкінського лісництва передав повідомлення про пожежу до пункту зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №25 Головного управління ДСНС України у Луганській області. Внаслідок стрімкого поширення лісова пожежа розповсюдилась на лісовий масив площею понад 28 га, виникла загроза загоряння будівель та майна подвір’їв прилеглої до лісу вулиці у с Гречишкіне.

До місця пожежі прибули сили та засоби Гречишкінського лісництва, 11 пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС у Луганській області, співробітники Національної поліції Луганського гарнізону, робітники медичної та газової служб. Був створений штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

Так як на території Новоайдарського району протягом тривалого часу велися активні бойові дії, для забезпечення безпечного маневрування сил та засобів під час гасіння лісової пожежі прибула команда піротехнічного розрахунку АРЗ СП Головного управління для проведення роботи з очищення території від вибухонебезпечних предметів.

Співробітники Новоайдарського відділу Головного управління Національної поліції в Луганській області на автомобілі з гучномовним пристроєм та спеціальними світловими сигналами здійснили оповіщення місцевого населення про необхідність евакуації та вказали напрямок виходу. Районна евакокомісія автобусами здійснила вивіз осіб, які були не здатні пересуватися самостійно.

Вогнеборці ГУ ДСНС України у Луганській області здійснили гасіння кромки верхової та ландшафтної пожежі та захистили будівлі та майно подвір’їв прилеглої до лісу вулиці у с Гречишкіне.

«Навчання показало оперативну та злагоджену взаємодію всіх задіяних сил та засобів до ліквідації сьогоднішньої масштабної лісової пожежі. І тільки тісна взаємодія, оперативність та спільна наша злагодженість посприяли швидкому гасінню великої пожежі, рятуванню людського життя, природної цінності, запобіганню екологічної катастрофи нашого краю! Тож хочу вас закликати бути готовими у пожежонебезпечний період до ймовірних непередбачуваних випадків, пов’язаних з виникненням пожеж у лісових масивах»,- зауважив заступник Очільника Луганщини Юрій Клименко, підводячи підсумки навчання.

За інформацією ГУ ДСНС України в Луганській області.