Прес-центр24 грудня 2019, 09:12

На Луганщині п’ять жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України п’ятьом жінкам Луганської області присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Серед них жителька Біловодського району (мати шістьох дітей), дві жительки Новоайдарського району (обидві виховали по п’ять дітей), а також по одній жительці Марківського району та міста Рубіжне (кожна є мамою п’яти дітей).

Нагадаємо, що почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Протягом 2015-2019 років 77 жінкам, які проживають у Луганській області, присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».

Жінкам, яким присвоєно зазначене почесне звання, виплачується одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.