Прес-центр23 липня 2018, 17:07

На Луганщині реалізовуватиметься 11 проектів спортивного спрямування за рахунок коштів ДФРР

11 липня Урядом затверджено Перелік інвестиційних програм і проектів, які реалізуються у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. 

До Переліку, зокрема, увійшли 11 проектів у спортивній сфері загальною вартістю 43,5 млн грн.

Так, буде продовжено модернізацію Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», у місті Кремінна. Планується заміна бігових доріжок, реконструкція тренажерного залу.

«Цього року ми маємо хороший результат – отримали підтримку для 11-ти проектів саме спортивного спрямування, серед них – проект по модернізації обласного фізкультурного центру «Олімп». Ми стали на крок ближче до мети – зробити з центру «Олімп» повноцінну базу олімпійської та параолімпійської підготовки спортсменів», – сказав начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов.

Він зазначив, що питання модернізації обласного спортивного об’єкту знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Також, у Сєвєродонецьку проведуть капітальний ремонт тенісних кортів КДЮСШ № 1; смт Білокуракине – реконструюють спортивний майданчик на стадіоні «Здоров’я»; Троїцькій об’єднаній територіальній громаді (у Троїцькій гімназії, а також селах Воєводське, Демино-Олександрівка та Ями) – облаштують майданчики зі штучним покриттям; Сватівському районі – проведуть капітальний ремонт стадіону районного комунального позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Гончарівський» та обладнають три майданчика зі штучним покриттям (у Сватівській ЗОШ № 6, Містківській ЗОШ та Нижньодуванській ЗОШ); у місті Кремінна – заплановано збудувати каркасну спортивну залу для ЗОШ № 2.

Крім цього, буде завершено три минулорічні проекти: ремонт спортивної зали Великоцької ЗОШ (Міловський район); реконструкція спорткомплексу «Відродження» (м. Попасна) та будівництво шкільного спортивного комплексу в Попаснянській ЗОШ № 1.

Зазначимо, що наразі в області йде підготовка пропозицій для участі у Конкурсі проектів на наступний рік. Прийом пропозицій на Конкурс інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2019 році за рахунок коштів ДФРР продовжено до 15 серпня поточного року.