Прес-центр27 листопада 2018, 12:11

На Луганщині реалізується проект з протимінної безпеки

Для підвищення обізнаності серед населення, які проживають вздовж лінії розмежування, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України реалізує у Попаснянському районі проект «Підвищення спроможності МТОТ щодо здійснення координації програм з протимінної діяльності та розвиток місцевого потенціалу з планування, координації, управління та реалізації проектів з гуманітарного розмінування».

На засіданні з протимінної безпеки, що відбулось учора, 26 листопада, в облдержадміністрації представники Міністерства розповіли заступнику голови облдержадміністрації Юрію Клименко про виконану роботу у м. Гірське, де стартував проект.

«Одним з головних завдань проекту є проведення широкої інформаційної кампанії щодо правил поводження населення під час виявлення мін та вибухонебезпечних предметів, – відкриваючи засідання, зауважив Юрій Клименко. – Насамперед, про це повинні знати діти, які проживають вздовж лінії розмежування. Це дуже важливо. Зараз у школах Гірському вже закінчена відповідна робота. Далі – заплановано провести її у інших населених пунктах».

Під час засідання зазначено, що у Гірському проводилось інформування серед учнів, а також працівників підприємств про небезпеку вибухонебезпечних предметів.

При Попаснянській райдержадміністрації була створена Координаційна група.

Також спільно з співробітниками ГУ ДСНС України у Луганській області розпочаті заходи з нетехнічного обстеження території міста.

Зокрема, на території м. Гірське обстежено майже 1300 га території. Роботи виконувалися з 12 по 22 листопада. Наразі підтверджено декілька потенційно небезпечні ділянки, де необхідно провести технічне обстеження. Вони будуть відмарковані та розмінуванні.

Крім цього, під час засідання було зазначено, що триває роз’яснювальна робота з протимінної безпеки в усіх освітніх закладах області, яку проводить Департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями.