Прес-центр28 грудня 2017, 16:12

На Луганщині реалізуються регіональні цільові програми для забезпечення якісної та професійної медичної допомоги

Одне з головних завдань голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрацію Юрія Гарбуза є забезпечення якісної та професійної медичної допомоги населення Луганщини.

Так, у рамках Регіональної цільової програми «Забезпечення рентгенодіагностичним обладнанням лікувально-профілактичних закладів міст та районів Луганської області на 2016-2017 роки» виділено субвенцію в міста та райони області в сумі 80,1 млн гривень на закупівля рентген-діагностичних комплексів.

На виконання Регіональної цільової програми «Забезпечення спеціалізованим автотранспортом закладів охорони здоров’я області на 2017 рік» виділено субвенцію в міста та райони області в сумі 6,9 млн гривень на закупівлю автотранспорту.

З метою виконання «Регіональна цільова соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки в Луганській області» освоєно 11,5 млн гривень.

На виконання «Регіональна цільова програма запобігання та лікування серцево-судинних захворювань у Луганській області на 2017-2019 роки» профінансовано – 6,4 млн. гривень (на проведення коронаргорафії – 3,5 млн гривень, на встановлення стентів – 2,9 млн гривень).

З метою виконання «Регіональна цільова програма протидії поширенню наркоманії, незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Луганській області на 2016-2020 роки» у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та  Рубіжне відкрито три сайти замісної підтримуючої терапії. Лікарськими засобами на безоплатній основі забезпечено 288 наркозалежних осіб із числа мешканців області.

На виконання Урядової програми «Доступні ліки» забезпечено на безоплатній основі препаратами інсуліна 3 935 хворих, в тому числі – 162 дитини.

У рамках реалізації Програми «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань у громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» проліковано на безоплатній основі всіх 18 онкохворих осіб. Витрати на лікування одного стаціонарного хворого склали  4329 гривень, освоєно – 77,9 тис. гривень.

Залучено та розподілено між лікувальними закладами області, у якості гуманітарної допомоги матеріально-товарних цінностей на загальну суму 37,2 млн гривень, у тому числі, медикаменти – 26,4 млн гривень, обладнання – 2 млн гривень, продукти харчування – 500 тис. гривень тощо.