Прес-центр12 червня 2019, 15:06

На Луганщині розглянули можливість застосування SMART-спеціалізації в розвитку економічної діяльності

Засідання «круглого столу» щодо SMART-спеціалізації як результату співпраці влади, бізнесу і науки відбулося сьогодні, 12 червня, в облдержадміністрації.

У його роботі взяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зауважив, що з квітня обласною владою розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Луганської області на новий програмний період з 2021 по 2027 роки.

«Основним мотивуючим чинником цієї діяльності є робота із забезпечення економічного розвитку в регіоні. У документі визначать пріоритети та напрями розвитку області на наступні сім років. Тому важливо, щоб Стратегія враховувала інтереси та потреби всіх суб’єктів регіонального розвитку, і, в першу чергу, жителів області», – підкреслив Геннадій Іваненко.

До співпраці залучені науковці та винахідники, громадські активісти, підприємці, представники бізнес-асоціацій, органів місцевого самоврядування.

Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що долучитися до процесу має якомога більша кількість економічних та соціальних груп населення.

Він також подякував представникам Українського інституту міжнародної політики за проведення засідання відповідного круглого столу саме на Луганщині.

Представники вищеназваного інституту разом із присутніми розглянули методи пошуку кращих рішень для конкурентного розвитку регіонів, впровадження SMART-спеціалізації в країнах ЄС, роль інновацій і науки у розвитку регіонів, зв'язок кластерів, технопарків і бізнес-інкубаторів зі SMART-спеціалізації та інструменти комунікації з університетами та бізнесом в області.

Як зазначено під час засідання, координує процес формування Стратегії розвитку Луганської області Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.

До речі, змінами до діючого законодавства передбачено, що не менше, ніж одна стратегічна ціль регіональної стратегії повинна бути визначена на засадах SMART-спеціалізації та спрямована на інноваційний розвиток обмеженої кількості видів економічної діяльності регіону.