Прес-центр9 жовтня 2017, 17:10

На Луганщині розглянули проект Закону України «Про Національний фонд розвитку громадянського суспільства»

Сьогодні, 9 жовтня, відбулось засідання регіонального «круглого столу» за темою «Обговорення законопроекту про Національний фонд розвитку громадянського суспільства».

Захід відбувся за підтримки ОБСЄ у партнерстві з Адміністрацією Президента України та Міністерством молоді та спорту України у рамках проекту «Допомога Уряду України з реалізації національної стратегії громадянського суспільства».

Участь у заходах взяли заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, співробітники Адміністрації Президента України, представники міжнародних організацій-партнерів та громадськості Луганщини.

На розгляд присутніх презентовано проект Закону України «Про Національний фонд розвитку громадянського суспільства», в якому визначені правові, організаційні, фінансові засади його діяльності.

Закон передбачає введення поняття Національного фонду розвитку громадянського суспільства, його загальні терміни, статус, основні принципи діяльності, завдання, органи управління та наглядову раду.

Крім того, присутні розглядалися засади фінансування його діяльності, звітності, джерела доходів та формування майна Фонду.

У частині статусу організації передбачається, що Національний фонд розвитку громадянського суспільства є юридичною особою публічного права, що сприятимуть розвитку громадянського суспільства, впровадження фінансових механізмів її цільової підтримки, посилення інституційної спроможності громадських організацій та ефективного партнерства з органами влади.

Основними завданнями Фонду є підтримка інституційного розвитку громадських організацій, підтримка програм, проектів і заходів, пріоритетних для сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, надання технічної підтримки учасників процесу формування громад.

Координатор проекту від ОБСЄ Ольга Озьорна зазначила, що цим заходом розпочинається загальнонаціонального етапу з обговорень законопроекту, що покращить поінформованість громади і органів влади на шляху розвитку громадянського суспільства в Україні.