Прес-центр12 вересня 2019, 09:09

На Луганщині розглянули впровадження гендерного підходу до стратегій регіонального розвитку

Засідання на тему «Впровадження гендерного підходу до стратегій регіонального розвитку» провели експерти структури ООН Жінки з гендерної інтеграції в регіональні та місцеві стратегії розвитку.

У заході взяли участь члени робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації.

Як зауважив директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Сергій Медведчук, тема гендерної рівності на сьогоднішній день набуває все більшої актуальності. Рівна участь жінок і чоловіків у розвитку області – запорука економічного зростання, підвищення безпеки та успішності як для суспільства в цілому, так і для кожної людини.

Ці питання повинні впроваджуватися через напрями стратегічного планування. Означення гендерної проблематики дозволить досягти позитивних змін у владних відносинах між жінками та чоловіками, поліпшити якість життя та управління.

У центрі уваги робочих груп опинились питання охорони здоров’я, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, справи сім’ї, ринок праці та підприємництва.

Експерти ООН Жінки Юлія Гончар та Дільбар Туруханова розповіли про необхідність врахування гендерних особливостей та потреб населення під час планування розвитку регіону.

Відповідні заходи спрямовані на надання експертної підтримки Луганській обласній державній адміністрації у розробці Стратегії розвитку Луганської області на період 2021-2027 років.