Прес-центр24 грудня 2019, 13:12

На Луганщині розпочалися перевірки з питань праці інспекторами ОТГ

Так, інспектором праці Біловодської селищної ради у грудні здійснено перше в області інспекційне відвідування. Об’єкт перевірки – філія «Новоолександрівський  кінний  завод № 64  ДП «Конярство  України». Там на 1 листопада поточного року виникла заборгованість із заробітної плати у сумі 221 тис. грн.

За результатами перевірки інспектором праці Володимиром Чмихаловим винесено припис щодо недопущення порушення строків виплати заробітної плати (ст. 115 КЗпП України) та строків остаточного розрахунку працівникам при звільненні (ст. 116 КЗпП України), а також протокол за ч. 1 ст. 41 КУпАП про, який направлено на розгляд до суду. Заборгованість погашено у повному обсязі.

Слід зазначити, що завдяки діяльності на території Біловодської громади інспектора праці, яким проводяться активні інформаційно-роз’яснювальні заходи серед роботодавців району з питань дотримання законодавства про працю, за розміром заробітної плати Біловодський район протягом року піднявся з 15 на 12 місце.

Біловодська селищна рада є поки що єдиним в області органом місцевого самоврядування, яким забезпечується виконання частини 3 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Як бачимо, цей механізм є ефективним, а тому повинен бути у всіх крупних громадах області. Чекаємо на створення одиниць інспекторів праці в Новопсковській, Троїцькій та Марківській громадах, в містах Рубіжному та Лисичанську.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації та Головне управління Держпраці у Луганській області навчання та підтримку в цьому напрямку гарантують.