Прес-центр14 березня 2017, 14:03

На Луганщині розпочався ремонт автомобільних доріг

Мережа автомобільних доріг загального користування Луганської області на підконтрольній українській владі території становить 3616,1 км, з яких: автодороги державного значення – 1177,1 км та місцевого значення – 2439 км.

Багато років проблемами автомобільних доріг ніхто не займався. Після початку бойових дій, коли стала активно курсувати військова техніка і вантажівки, дорога виявилась майже повністю зруйнованою.

Питання відновлення транспортних шляхів зараз знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

На нараді, присвяченій ремонту автомобільних доріг області, директор ДП «Луганський облавтодор» Олександр Коротун зазначив, що з настанням сприятливих погодних умов плануються провести ямковий ремонт. Були визначені шляхи, які мають соціальне значення:

а/д Н-21 Старобільськ-Луганськ-Красний Луч-Макіївка-Донецьк ( в межах Новоайдарського району);

а/д Р-07 Чугуєв-Мілове (в межах Сватівського, Біловодського та Старобільського району);

а/д Р-66 КПП «Демино-Олександрівка»-Сватове-Лисичанськ-Луганськ (в межах Кремінського та Попаснянського району);

а/д Т13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар (в Межах Новоайдарського району);

а/д Т13-13 Троїцьке-Білокуракине-Старобільське (в межах Білокуракинського району);

а/д Т13-14 «Просяне»- Біловодськ-Широкий (в межах Біловодського району).

Він зауважив, що для безперебійного приведення до належного експлуатаційного стану та для безаварійного безпечного пересування автомобільними дорогами загального користування області підготовлено до роботи 13 бригад, які ліквідуватимуть ямковість гарячим асфальтобетоном та дев’ять бригад – струменевим методом.

Також підготовлено більш ніж 90 одиниць дорожньо-будівельної техніки, а з чотирьох асфальтобетонних заводів, а саме: Кремінський РАД, Старобільська ДЕД, Білокуракинський РАД, Біловодський РАД, надходитимуть матеріали для ремонту доріг.

«Загалом з початку року вже ліквідовано понад 3200 м² ямковості на 55 км автомобільних дорогах загального користування», – повідомив Олександр Коротун.

У найближчі три місяця планується ліквідувати більш ніж 100 тис. м² ямковості на 328 км автомобільних доріг.